Uitleg

Er bestaat veel onduidelijkheid onder de tatoeëerders en klanten waarom de "oude" inkten plotseling niet meer mogen. Het zou vooral gaan om bepaalde toevoegingen, zoals o.a. formaldehyde. Dit woord klinkt eng, maar is een product wat ook standaard in zeer grote hoeveelheden in ons eten zit, zoals appels, peren, bananen, vlees, vis, bier, geitenmelk, bloemkool, koffie, enz. enz. (klik hier voor de gehele lijst van de c.f.s.)
In de tattoo inkten moet minder dan 0.5 ppm (Parts per million) zitten. Dat is ongelofelijk veel minder dan in eten, duzzz....
Met andere woorden: tatoeëren is gezonder dan het eten van b.v. bloemkool, hierin zit namelijk 26.9 mg per kg.........

Hieronder kun jij, van alle inkten die wij gebruiken, het MSDS (material safety data sheet) lezen door erop te klikken.
De stabiliteit van deze reach goedgekeurde inkten is niet bekend en hiervoor kunnen wij niet verantwoordelijk voor worden gehouden.
Lees hier de EU Norm voor het Tatoeëren.

REACH 2023

Viking by Dynamic Inks beïnvloedde tinten REACH 2023.
Volgens informatie van de fabrikant voldoen alle tinten ook aan REACH 2023. Er worden geen tinten verwijderd uit het huidige kleurenpalet.
Hier is de originele informatie van de fabrikant.
COMMUNICATIE:
Via deze communicatie informeren we al onze klanten en distributeurs dat onze lijn VIKING BY DYNAMIC-inkten voldoet aan de Europese Reach-certificering (verordening van de Europese Unie Verordening (CE) nr. 1907/2006) voor zowel de jaren 2022 als 2023 waarin de verordening wijzigt bijlage XVII van Verordening 1907/2006 van het Europees Parlement en de Raad betreffende de registratie en beoordeling van en autorisatie en beperking van chemische stoffen en mengsels (REACH); daarom zullen we geen enkele kleur uit onze huidige grafiek verwijderen.