(FAQ) Meest gestelde vragen.


01. Hoelang tatoeëren jullie al?
Herco tatoeëert sinds 1978 en Sally sinds 2015

02. Wat kost een tattoo?
De prijs van een tattoo kunnen wij helaas niet geven via telefoon, mail of multimedia. Dit komt omdat er meer bij komt kijken dan alleen maar de afbeelding op zich. Wij hebben met meerdere punten te maken voordat wij jou een prijs kunnen geven. Deze punten zijn onder andere:
 • Grote en soort van de tattoo:
  Ook al stuur je een foto van een tattoo, dan nog is het niet te zeggen. De arm of been op die foto kan groter of kleiner zijn dan jouw arm of been.
 • De bewerkelijkheid van de tattoo:
  Dit kan op veel punten al een verschil in de prijs geven. Wij houden rekening met de vormen van je lichaam zodat de tattoo het beste tot zijn recht komt.
  Veel kleine tattoo’s kunnen vaak niet nog kleiner.
 • Plek op het lichaam:
  Een kuit werkt voor ons veel makkelijker en daardoor ook sneller dan b.v. de binnenkant van je bovenarm. De kuit zal dan in het algemeen goedkoper zijn bij een zelfde soort tattoo.
 • Foto realistisch of old skool, kleur of zwart wit, enz.:
  Er zijn zoveel verschillende stijlen waar jij vaak niet eens aan gedacht hebt. Daarom willen wij je graag persoonlijk spreken om samen van gedachten te wisselen en samen voor jou een zo uniek mogelijke tattoo te realiseren.
 • In het kort gezegd: 
  Voor een betere uitleg en prijs opgave nodigen wij je daarom graag uit om een afspraak te maken om je tatoeage te bespreken en met ons van gedachten te wisselen. Vaak horen we dat de klant van ver moet komen en dat het lastig is om alleen hiervoor langs te komen, dat snappen we en vinden dit natuurlijk erg vervelend voor je. Maar begrijp wel, dat we dit doen om je geen verkeerde info te geven en om je met al je vragen bij te staan en een speciaal voor jouw ontworpen tatoeage te maken. Wanneer je langs komt om je tatoeage te bespreken, zet dan aub al je ideeën en foto's op een USB-stikje en neem dit mee, of maak een gratis account aan op Pinterest, vanaf een mobieltje werkt voor ons niet makkelijk.
03. Is een tattoo duur?
Op deze vraag kun je ook kijken wat je er voor krijgt. Een tattoo gaat méér dan een leven lang mee, tot zelfs 5 dagen na rigor mortis (de dood). Bij onze uurprijs zit alles inbegrepen zoals materialen en belastingen. Dit kun je niet zeggen als bijvoorbeeld je pc gemaakt moet worden van 3 jaar oud. In mijn pc moesten 2 nieuwe harde schijven in en een losse harde schijf.
Kosten van de schijven: €363.- incl.BTW.
Uurtarief voor 1 uur werken inclusief voorrijkosten: €118.- PER UUR, ZONDER MATERIAAL!. 
Dus voor 1 uur werk aan mijn pc heb ik in totaal €481,- betaald!
En dit vindt men wél normaal en een tattoo wordt soms als iets duurs gezien......???

04. Wat is de wachttijd van een tattoo?
Wij doen er echt alles aan de wachttijd zo kort mogelijk te houden, maar zijn natuurlijk ook afhankelijk van jouw agenda. Meer hierover na het bespreken van je tattoo.

05. Werken jullie met aanbetaling?
Ja. Bij ons moet voor iedere sessie €80.- contant worden aanbetaald. Bij het zetten van je tatoeage, zal de aanbetaling natuurlijk in mindering worden gebracht. Bij grotere tatoeages die uit meerdere sessies zal bestaan zal de aanbetaling dus het aantal sessies maal €80.- zijn.

06. Werken jullie volgens afspraak?
Ja. Daar wij graag iedereen de aandacht willen geven die ze verdienen, werken wij uitsluitend volgens afspraak. Als wij aan het tatoeëren zijn is het niet altijd fijn voor de klant die geholpen wordt, dat wij ons bezig gaan houden met een andere klant die wil bespreken. Daarom is het beter hiervoor een telefonische afspraak te maken door tijdens de openingstijden te bellen met 0570-561275. 

07. Hoe kan ik het beste mijn ideeën opzoeken en aanleveren?

08. Krijg ik het door jullie ontworpen voorbeeld mee?
Sorry, dit kunnen wij helaas niet doen om de volgende redenen:
 • Wij besteden erg veel tijd in het bespreken en het ontwerpen van de tatoeage.
 • Wij geven de klant ruimschoots de tijd om hierover na te denken, voordat ze een afspraak maken.
 • De klant mag zelfs meerdere malen langskomen voor het bespreken, geen enkel probleem.
 • Het is in het begin wel eens voorgekomen dat wij het ontwerp aan de klanten meegaven. Deze hadden dan een "zogenaamde vriend die ook kan tatoeëren". En lieten dan het door ons ontworpen voorbeeld door hun vriend tatoeëren. Dit vinden wij dus niet kunnen!
 • Soms is het een vriend, partner, buurman of wie dan ook die de klant (on)bewust laten twijfelen. Dit terwijl de klant er toch van overtuigd was van de juiste keuze.
 • Als er eenmaal een afspraak is gemaakt voor het zetten, gaan wij meestal binnen 5 dagen het ontwerp uitwerken als sjabloon. Hierin steken wij wederom vele kostbare uren en het is dan "not done" dat de klant het doorgesproken ontwerp door een van bovenstaande redenen annuleert.
 • Om deze redenen geven wij dus geen ontwerpen mee, sorry dat ook de goede klant hieronder moet vallen.
09. Kunnen lijntjes dikker worden / verlopen na het zetten?
Dit kan helaas soms gebeuren omdat ieder huid anders is. (lees punt 16 algemene voorwaarden) Wij proberen hier zeker rekening mee te houden, maar kunnen hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden.

10. Waarom kan ik bij Team Tattoo Herco niet pinnen?
Wij willen de banken niet rijker maken dan dat ze al zijn. Pinnen kost ons meer dan het dagelijks contant geld storten. Dit omdat wij, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een supermarkt, maar 1 transactie per dag hebben en een supermarkt wel meer dan 1000 transacties per dag. Een pinautomaat kost gemiddeld een kleine €60 per maand. Wij hebben (omdat wij grote tattoos zetten) 1 klant per dag, dat is ongeveer  20 klanten per maand, dus ruim 200 per jaar. Pinautomaat per jaar kost ongeveer €720. Dit gedeeld door het aantal klanten per jaar, kost dus ieder pin transactie €3,60.

11. Wat zijn jullie openingstijden, adres en telefoonnummer?

12. Hoe behandel ik mijn tattoo na?