Laser info en nazorg.

Informatie:
De behandelde huid is een aantal weken na de behandeling weer hersteld en eventuele „cover up“ is al snel weer mogelijk. In de regel zijn 2 - 12 behandelingen nodig voor een goed resutaat. Wel is het hierbij belangrijk aan de door ons gestelde adviezen te houden (nabehandeling, zon etc.) Wil jij weten of deze behandeling voor jouw tatoeage en huid geschikt is? Kom dan eens vrijblijvend langs voor meer informatie. Voor de behandeling met het TSR PRO LASER apparaat voor vermindering van tatoeage. Ten behoeve van de cosmetisch-esthetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van bovengenoemd apparaat. Deze worden door een opgeleid professional uitgevoerd. Ik ben erop gewezen dat het hierbij om een cosmetisch-esthetische behandeling gaat. De kosten die deze behandeling met zich meebrengt, worden doorgaans niet vergoed door het ziekenfonds of door particuliere ziektekosten verzekeraars. De aangewezen vertegenwoordiger heeft mij uitvoerig geïnformeerd over de contra indicaties en mogelijk bijwerkingen en waar ik me tijdens de behandeling aan moet houden. (Medicijngebruik, aandoeningen, bescherming tegen de zon, huidirritatie, rood worden van de huid, zwellingen, lichte verbranding zeldzame pigment- verschuivingen, niet harsen of epileren.) Ik heb de behandelaar ingelicht over door mij ondergane voorbehandeling in het te behandelen gebied (in het bijzonder huidinjecties, (gedeeltelijke) facelift) en verklaar volledig gezond te zijn. Eventuele tussen tijdse veranderingen meld ik aan de behandelaar om nadelige effecten eventueel te voorkomen. Verder ben ik erop gewezen dat meerdere behandelingen nodig zullen zijn om tot een bevredigend resultaat te komen. Ook ben ik geïnformeerd over het feit dat het niet mogelijk is een zeker behandelingsperspectief en eindresultaat met absolute zekerheid te voorspellen. Vroeger werd er veel schade aan de huid toegebracht bij het verwijderen van tatoeages, maar door de allernieuwste techniek waar wij mee werken is dit nagenoeg verleden tijd, een uitzondering daargelaten. Daar ieder mens en dus iedere huid anders is en dus anders kan reageren op de door u verkregen laser behandeling, kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden.

Laser nabehandeling:
Na het laseren wordt de behandelde plek afgedekt met een verband en Bepanthen zalf. Na 2 à 3 uur de plek wassen zonder zeep, droog deppen, even aan de lucht laten drogen en dun insmeren met Bepanthen zalf. Dit 1 à 2 keer per dag herhalen voor 2 tot 3 dagen lang, afhankelijk van de genezing. Verder schoon en droog houden. Door de laser warmte kan tot 24 uur na de behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheiden uitdroging / blaasjes. Warmte en roodheid verdwijnen snel, uitdroging en blaasjes zullen na 2 - 14 dagen hersteld zijn. Uitdrogen van de plek kan geen kwaad, maar vermijd dikke korsten (hier niet aan krabben anders kan het gaan ontsteken en dit kan een litteken vormen). Jeuk is normaal na de behandeling. Totdat er compleet herstel is mag er geen volgende behandeling op de zelfde plek worden gegeven. Bij constatering van onvoldoende herstel, dit graag op tijd aan ons doorgeven. Voorkom blootstelling aan hoge temperaturen zoals zon, sauna en hete douche. Als je toch in de zon wilt / moet gebruik dan een sunblock van tenminste factor 30. Voorkom de eerste week pittig voedsel en 2 maand cosmetica en medicijnen die hormonen bevatten op de behandelde plek. Drink tijdens de genezing dagelijks een ruime hoeveelheid water, dit zorgt voor een betere afvoer van het residu. Als je extreem allergische reacties hebt, bel dan je huisarts.

Huidtypen:
Er bestaan vier huidtypen. 

 • Huidtype 1: Lichte huid, vaak met sproeten, rossig of lichtblond haar en grijsblauwe ogen. Zij verbranden heel snel (zonnebrand) door ultraviolette straling in zonlicht en worden niet bruin. 
 • Huidtype 2: Lichte huid, blond haar en blauwe ogen. Ze verbranden vrij snel en worden langzaam bruin. 
 • Huidtype 3: Licht getinte huid, donker tot bruin haar en vrij donkere ogen. Ze verbranden niet gauw en worden gemakkelijk bruin. 
 • Huidtype 4: Getinte huid, donker haar en donkere ogen. Zij verbranden bijna nooit.
Aandoeningen:
 • Huidkanker, epilepsie en hartaandoeningen / pacemaker.
 • Allergisch voor licht of medicijnen ter behandeling bij allergie van licht.
 • Diabetici met slechte wondheling.
 • Bloedstollingsziektes.
 • Huid die overgevoelig is en zeer makkelijk een litteken ontwikkelt.
 • Zwangerschap.
 • Als in laatste drie maanden voor de behandeling, cosmetica is gebruikt voor huidverbeteringen en ook ter behandeling van pigmentvlekken. (chemische peeling)
 • Binnen 4 weken na gebruik van hormoon medicatie of zalf.
 • Bij alle open huidaandoeningen als actieve acne, eczeem, psoriasis, infecties, ontstekingen of een huid die hiervan kort herstellende is.
 • Bij gebruik van stollingsmiddelen, Vitamine A zuur, chemische peelings of steroïden. (bij gebruik van steroïden grote kans op huidbeschadiging)
 • Zonnebaden of zonnebank kort voor de behandelingen. (2 -7 dagen)
 • Is tatoeage jonger dan 6 maanden?
Verhinderd, dan wel te laat op je afspraak komen:
Kom je 15 minuten te laat op de afspraak, zonder geldige reden, dan zal die afspraak komen te vervallen. Tevens ben je dan de aanbetaling voor die afspraak kwijt en zal er opnieuw een afspraak en aanbetaling gedaan moeten worden. Als je op tijd belt als er iets is voor gevallen, maximaal 15 minuten later dan de afspraak staat ingepland, (tel: 0570-561275), kunnen we kijken of het die dag nog zal lukken. Kom jij je afspraak helemaal niet na, zonder geldige reden, dan ben je de aanbetaling volledig kwijt, ook die van je vervolg afspraken. Afzeggen, of verzetten van je afspraak kan alleen telefonisch tijdens onze openingstijden. Ook wanneer je ziek bent. Afzeggen of verzetten via vrienden of via multimedia (email, facebook o.i.d.) worden niet als afzegging en of verzetten gezien. Je zult dan al je aanbetaling(en) volledig kwijt zijn. Tevens zal er dan een rekening worden gestuurd. Voor meer informatie hieromtrent lees onze algemene voorwaarden. Wij houden erg van fris gedouchte klanten die lekker ruiken. Kinderen onder de 13 jaar mogen onze shop niet betreden, ook niet onder begeleiding of in kinderwagens o.i.d.