FAQ (Meest gestelde vragen)

Hoelang tatoeëren jullie al?

Herco tatoeëert sinds 1978 en Sally sinds 2015

Wat kost een tattoo?

Prijzen tattoo

De prijs van een tattoo kunnen wij helaas niet geven via telefoon, mail of multimedia. Dit komt omdat er meer bij komt kijken dan alleen maar de afbeelding op zich.
Wij hebben met meerdere punten te maken voordat wij jou een prijs kunnen geven. Deze punten zijn onder andere:

 • Grote en soort van de tattoo:
  Ook al stuur je een foto van een tattoo, dan nog is het niet te zeggen. De arm of been op die foto kan groter of kleiner zijn dan jouw arm of been.
 • De bewerkelijkheid van de tattoo:
  Dit kan op veel punten al een verschil in de prijs geven. Wij houden rekening met de vormen van je lichaam zodat de tattoo het beste tot zijn recht komt.
  Veel kleine tattoo’s kunnen vaak niet nog kleiner.
 • Plek op het lichaam:
  Een kuit werkt voor ons veel makkelijker en daardoor ook sneller dan b.v. de binnenkant van je bovenarm. 
  De kuit zal dan in het algemeen goedkoper zijn bij een zelfde soort tattoo.
 • Foto realistisch of old skool, kleur of zwart wit, enz.:
  Er zijn zoveel verschillende stijlen waar jij vaak niet eens aan gedacht hebt. Daarom willen wij je graag persoonlijk spreken om samen van gedachten te wisselen en samen voor jou een zo uniek mogelijke tattoo te realiseren.
 • In het kort gezegd: 
  Voor een betere uitleg en prijs opgave nodigen wij je daarom graag uit om een afspraak te maken om je tatoeage te bespreken en met ons van gedachten te wisselen. Vaak horen we dat de klant van ver moet komen en dat het lastig is om alleen hiervoor langs te komen, dat snappen we en vinden dit natuurlijk erg vervelend voor je. Maar begrijp wel, dat we dit doen om je geen verkeerde info te geven en om je met al je vragen bij te staan en een speciaal voor jouw ontworpen tatoeage te maken. Wanneer je langs komt om je tatoeage te bespreken, zet dan aub al je ideeën en foto's op een USB-stickje en neem dit mee, of maak een gratis account aan op Pinterest, Vanaf een mobieltje werkt voor ons niet makkelijk.
   Prijzen laser removal
De prijs wordt berekend aan de hand van de te behandelende plek en niet het totale oppervlakte. Stel u heeft een hartje ter grote van 4cm x 5cm van alleen maar de buitenlijn, dus zonder kleur e.d. en de lijn beslaat maar 10% van het totale oppervlak. Dan zal hier bijvoorbeeld de volgende formule op worden toegepast: 4 x 5 x 10% = 2 cm2. En dus niet 20 cm2 wat bij de meeste laser praktijken wordt gerekend! Het is daarom verstandig eerst even bij ons te komen voor een vrijblijvende prijs indicatie en dit niet via email te vragen. Hieronder de prijslijst zoals wij die hanteren.

PRIJS PER SESSIE 
van 1 cm2 tot 5 cm2 € 50.-
van 5 cm2 tot 10 cm2 € 60.-
van 10 cm2 tot 15 cm2 € 70.-
van 15 cm2 tot 20 cm2 € 80.-
van 20 cm2 tot 25 cm2 € 90.-
van 25 cm2 tot 30 cm2 € 100.-
van 30 cm2 tot 40 cm2 € 120.-
van 40 cm2 tot 40 cm2 € 130.-
van 60 cm2 tot 80 cm2 € 150.-
van 80 cm2 tot 100 cm2 € 175.-
Groter dan 100 cm2. Prijs op aanvraag

Wat is de wachttijd van een tattoo?

Wij doen er echt alles aan de wachttijd zo kort mogelijk te houden, maar zijn natuurlijk ook afhankelijk van jouw agenda. Meer hierover na het bespreken van je tattoo.

Werken jullie met aanbetaling?

Ja. Bij ons moet voor iedere sessie €80.- contant worden aanbetaald.
Bij het zetten van je tatoeage, zal de aanbetaling natuurlijk in mindering worden gebracht.
Bij grotere tatoeages die uit meerdere sessies zal bestaan zal de aanbetaling dus het aantal sessies maal €80.- zijn.

Werken jullie volgens afspraak?

Ja. Daar wij graag iedereen de aandacht willen geven die ze verdienen, werken wij volgens afspraak. Als wij aan het tatoeëren zijn is het niet altijd fijn voor de klant die geholpen wordt, dat wij ons bezig gaan houden met een andere klant die wil bespreken. Daarom is het beter hiervoor een afspraak te maken. 

Hoe kan ik het beste mijn ideeën opzoeken en aanleveren?

Wanneer je langs komt om je tatoeage te bespreken, zet dan a.u.b. al je ideeën en foto's op een USB-stickje of maak een gratis account aan op Pinterest. Pinterest is een geweldige website waar je zeer veel ideeën kunt op doen en wij kunnen er vanaf onze computer bij komen als je het profiel van pinterest "openbaar" laat staan. Vanaf een mobieltje werkt voor ons namelijk niet makkelijk. 
TIP:
Bij het zoeken op Google of Pinterest, gebruik dan engelstalige zoektermen, het liefst zonder het woord "tattoo" er achter te zetten. Er komen dan meer voorbeelden / ideeën te voorschijn. Zoek ook op "losse" afbeeldingen, wij kunnen hier weer 1 tatoeage van maken. Zoek je bijvoorbeeld een tatoeage van een doodskop met roos, zoek dan niet naar: "doodskop met een roos tattoo" Maar zoek bij afbeeldingen naar een "skull" en naar een afbeelding van een "rose" Geloof ons, er gaat een wereld voor je open. Meer uitleg is te lezen als je op de afbeelding klikt.
LET OP: 
Wil je er rekening mee houden dat, wanneer er uit de doorpraat sessie een afspraak voor het zetten voortvloeid, wij dan met een aanbetaling werken. (Het bespreken van je tatoeage is gratis*. (zie onze algemene voorwaarden) De aanbetaling is minimaal €80.- contant per sessie. Neem dus contant geld mee naar je (doorspreek) afspraak, dit scheelt weer tijd bij het inplannen. Meer informatie is hier te lezen.

Wat zijn jullie openingstijden, adres en telefoonnummer?

ZondagGesloten
MaandagGesloten
DinsdagVan 10:00 tot 16:00*
WoensdagVan 10:00 tot 16:00*
DonderdagVan 10:00 tot 16:00*
VrijdagVan 10:00 tot 16:00*
ZaterdagVan 10:00 tot 16:00*
* eindtijden kunnen afwijken
Pr. Bernhardstraat 18, 8121 AZ Olst.
Tel: 0570-561275

Hoe behandel ik mijn tattoo na?


Tattoo nabehandeling
De genezing van een tattoo is ± een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een belangrijke rol. Tijdens het genezingsproces kan een tattoo gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens dit proces absoluut noodzakelijk. Raak je tattoo zo min mogelijk aan als deze niet dient na behandeld te worden. Volg de instructies hieronder zéér nauwkeurig op en zorg ervoor dat jij je handen eerst héél goed wast, alvorens jij je tattoo gaat na behandelen volgens één van de onderstaande methodes!
Aftercare met huishoudfolie en zalf:
Na ± 3 uur de folie verwijderen en de tattoo daarna goed wassen met lauw water en milde ongeparfumeerde zeep totdat alle zalf resten weg zijn. Je moet je tattoo net zo stevig wassen zoals jij je handen zou wassen, wees niet bang, je wast hem er echt niet meer af. Goed na spoelen tot alle zeep resten weg zijn en jouw huid weer normaal aan voelt en niet meer glibberig is van de zeep of zalf. De getatoeëerde plek daarna nog even met koud water naspoelen voor een betere doorbloeding en snellere genezing. Op deze manier kunnen ook de poriën goed samentrekken. Hierna de tattoo voorzichtig droog deppen met een tissue of schone handdoek. Niet wrijven!  
Tip: Het is voor de genezing beter als je de tattoo iedere keer na het droog deppen een uurtje aan de lucht laat drogen. 
Daarna de tattoo dun, maar zorgvuldig insmeren met zalf. Wij adviseren RIVM goedgekeurde Bepanthen (baby) zalf. (De RIVM komt wel eens op hun bevindingen terug, dus het kan zo maar zijn dat dit wordt herzien. Meer informatie is te vinden op: https://www.rivm.nl/hygienenrichtlijnen/tatoeeren bij punt 2.7) Herhaal het wassen, naspoelen, droog deppen, aan de lucht laten drogen en het aanbrengen van de zalf 2 à 3x per dag voor 7 dagen lang, vooral niet langer! (jouw huid heeft de tijd nodig om verder te genezen zonder de zalf e.d. (Er kunnen zich na ± 5 dagen velletjes gaan vormen, dit hoort allemaal bij het genezing proces) Tijdens de genezing, géén zon- en of zonnebank, niet
zwemmen, géén sauna of bubbelbaden en géén wol over je tattoo dragen en goed oppassen met vuil, smeer, stof of olie e.d. Belangrijk is ook dat je tatoeage niet geïrriteerd 
wordt door schurende kleding.
Aftercare met polyurethaan folie:
De tattoo nazorg folie helpt je tattoo zo snel en mooi mogelijk te genezen. Door de folie droogt je tattoo niet uit en heeft je tattoo alle rust om te helen. Je tattoo geneest eigenlijk in z’n eigen wondvocht. De folie beschermt en verzorgt dus. De zelfklevende folie komt uit de moderne wondverzorging. Daar wordt het ook wel wondfolie genoemd en bijvoorbeeld gebruikt voor het genezen van brandwonden. Die mogen, net als jouw tattoo, absoluut niet uitdrogen. In tegenstelling tot de hierboven genoemde huishoudfolie, blijft deze meerdere dagen als een tweede huid op je tattoo zitten. In de folie zitten héle kleine gaatjes, dat zijn microperforaties. Die zorgen ervoor dat de folie kan ademen, zodat er zuurstof bij je tattoo kan komen. Maar ook dat je wond kan wasemen, of makkelijker gezegd, z’n dampen kwijt kan. Die gaatjes zijn zodanig gemaakt dat er wel iets uit kan, maar niets er in. Op de zuurstof na dan...Je bent volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, stof, honden- of kattenharen en vies water. Je kan er gewoon mee douchen. Maar in bad of zwemmen is niet toegestaan. Zolang de folie op je tattoo zit, hoef je niet na te denken over het schoonmaken van je tattoo of over het insmeren van je tattoo met zalf. Dat ga je pas doen als je de folie eraf haalt. Hoe lang laat je de polyurethaan folie zitten? Deze Polyurethaan folie kan je zeker 3 tot 5 dagen laten zitten. Je hebt dan een paar dagen geen omkijken naar je tattoo. Probeer de Polyurethaan folie wel echt minimaal drie dagen te laten zitten. Dan heeft je lichaam de kans om de huid al goed te repareren, waardoor je geen korstjes krijgt als je de folie eraf haalt. Hoe langer je de folie laat zitten, hoe beter je tattoo onder de folie geneest en hoe langer je kan genieten van alle voordelen van de folie. En hoe minder kans op korstvorming. Je zal merken dat je tattoo vrijwel meteen gaat vervellen als je de folie eraf hebt gehaald. Hoe verwijder je de polyurethaan folie? Zorg dat jij je handen eerst héél goed wast, alvorens je de folie er af gaat halen. Wat je absoluut niet moet doen is de folie er in een ruk aftrekken als een soort harsstrip. Dat voelt niet fijn en is niet bevorderlijk voor je tattoo. Je pulkt eerst rustig een hoekje los en vervolgens ga je de folie lang maken, 
stretchen. Het gaat nóg makkelijker als je de folie eerst warm maakt door b.v. even onder de douche te gaan staan. Wanneer de folie verwijderd is ga je het goed schoonmaken met milde ongeparfumeerde zeep. Daarna kan jij je tattoo verzorgen met Bepanthen zalf. Als jij je aan de regels houdt en er niet van afwijkt, zal je tattoo optimaal genezen. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding of pussen van de wond altijd contact op met je huisarts. Voor het instructie en nazorg filmpje klik hier.

Hoe behandel ik mijn laser removal na?

Laser nabehandeling:
Na het laseren wordt de behandelde plek afgedekt met een verband en zalf. Na ± 3 uur de plek wassen zonder zeep, droog deppen, even aan de lucht laten drogen en dun insmeren met (Bepanthen) zalf. Doe dit 1 à 2 keer per dag voor 2 tot 3 dagen lang, afhankelijk van de genezing. Verder schoon en droog houden. Door de laser warmte kan 
tot 24 uur na de behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging / blaasjes. Warmte en roodheid verdwijnen snel, uitdroging en blaasjes zullen na 2 - 14 dagen hersteld zijn. Uitdroging van de plek kan geen kwaad, maar vermijd dikke kortsten. (niet aan krabben, anders kan het gaan ontsteken, wat een litteken tot gevolg kan hebben) Jeuk is normaal na de behandeling. Totdat er compleet herstel is, mag er geen volgende behandeling worden gegeven, op de zelfde plek. Bij constatering van onvoldoende herstel, dit graag op tijd aan ons doorgeven. Voorkom blootstelling aan hoge temperaturen zoals zon, sauna en het douche. Als je toch in de zon gaat, gebruik dan een sunblock van tenminste factor 30. Voorkom de eerste weken pittig eten en 2 maand cosmetica en medicijnen die hormonen bevatten op de behandelde plek. Drink tijdens de genezing dagelijks een ruime hoeveelheid water, dit zorgt voor een betere afvoer van het residu. Als je extreem allergische reacties hebt, bel dan je huisarts.

Hoe neem ik contact op?